2023. szeptember 13., szerda

Leiertherm 30-N+F Tégla: A Hagyományos Téglaépítési Tudás Modern Megtestesítője

 Az építkezés és felújítás során a megfelelő falazóanyag kiválasztása rendkívül fontos. Azonban talán sosem gondoltál volna arra, hogy egy egyszerű tégla ilyen sok előnnyel rendelkezhet. A 30-N+F tégla egy modern csoda, amely hagyományos téglaépítés kedvező tulajdonságait ötvözi az alapanyagként felhasznált agyag környezetbarát jellegével. Nézzük meg közelebbről, miért lehet ez a tégla a te legjobb barátod építés közben.

A 30-N+F tégla egy modern csoda, amely hagyományos téglaépítés kedvező tulajdonságait ötvözi az alapanyagként felhasznált agyag környezetbarát jellegével.


Környezetbarát Alapanyag

Az egyik legfontosabb tényező, amely kiemeli a Leiertherm 30-N+F tégla egyediségét, az alapanyaga. Az agyag felhasználása minimális mértékben terheli környezetünket, így ha környezettudatos építkezésre vágysz, itt a megoldás. Az agyag hagyományos és megújuló alapanyag, így nem csak fenntartható, de időtlen is.

Erős és Tartós

Ez a tégla alkalmas 30 cm vastag teherhordó és vázkitöltő külső falak és belső tartófalak építésére. A hagyományos technológiával való falazás pedig kényelmes és jól ismert módszer, így nincs szükség drága vagy bonyolult építészeti trükkökre.

Anyagtakarékosság

Az ún. nútféderes kialakításnak köszönhetően ez a tégla rendkívül anyagtakarékos megoldást kínál. A nútféder segít optimalizálni az anyagfelhasználást, így nem csak pénzt takaríthatsz meg, de kevesebb hulladékot is termelsz az építkezés során.

Tűzállóság és Szilárdság

A Leiertherm 30-N+F tégla nem éghető anyag, ami azt jelenti, hogy az abból épített házak jól ellenállnak a tűznek. Emellett a tégla kedvező szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik, így a mechanikai igénybevételekkel is könnyedén megbirkózik. Tehát nem csak a tűzvédelemről, de az épület stabilitásáról sem kell aggódnod.

Hőtárolás és Energiahatékonyság

Az épületek hőtárolási képessége rendkívül fontos, különösen a változékony időjárásban. A 30-N+F tégla kiemelkedő hőtároló képességgel rendelkezik, és a hőfokot is jól csillapítja. Emellett a tégla légnedvesség-szabályozási képességei révén kellemes páratartalmú mikroklímát teremt az otthonodban, így komfortos lakóterek kialakítását segíti.

Egyenletes Minőség

Az egész Leiertherm termékcsalád előnye, hogy az elemei azonos minőségű anyagból készülnek, így az épületek falszerkezetei és áthidalói egységes méretrendben építhetők. Ez egyszerűsíti az építkezést, és biztosítja az egyenletes minőséget.

Műszaki Adatok

A Leiertherm 30-N+F tégla technikai adatai is figyelemre méltók. A tégla névleges mérete 30x25x23,8 cm, és anyagszükséglete 16 db/m2. Egy raklapon 80 db tégla található, és minden tégla súlya 12 kg. A vakolt falazat U-értéke 0,47 W/m2K, ami kiváló hőszigetelést biztosít. A tégla tűzvédelmi osztálya A1, tehát rendkívül tűzálló. Súlyozott léghanggátlási száma pedig 46 dB kétoldali, 1,5 cm vastag mészcement vakolattal.

Zárszó

A Leiertherm 30-N+F tégla a hagyományos téglaépítés újragondolása. Környezetbarát, erős, energiatakarékos és könnyen kezelhető. Ha mindezt még a tűzállósággal, szilárdsággal és hőtárolással párosítjuk, a Leiertherm tégla egy valódi építkezési kincs. Ha új házat építesz vagy meglévőt felújítasz, érdemes lehet elgondolkodnod e-tégla alkalmazásán. Egy biztos, hogy a hagyományos tégla sosem látott ilyen jól ki, és sosem volt ennyire környezettudatos és energiatakarékos.

https://nftegla.hu/termek/28/leiertherm-30-n-f-hagyomanyos-tegla



A Szekrénysor: Praktikum és Elegancia Egyszerre

  A szekrénysorok, az otthonok nélkülözhetetlen részei, melyek nem csupán tárolóeszközként szolgálnak, hanem a lakberendezés kifinomult és e...